Kweek je in een pot of in de volle grond? Abonneer je dan op Stadstuinieren, het leukste tijdschrift voor de kweker.
100 pagina’s bomvol tips, trucs en tuingeluk. Voor balkon, dakterras en moestuin.
Stadstuinieren; het leukste tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. Praktische tips voor de beginnende urban gardener en inspirerende artikelen voor de doorgewinterde stadslandbouwer.
Kweek je in een pot of in de volle grond? Abonneer je dan op Stadstuinieren, het leukste tijdschrift voor de kweker.
100 pagina’s bomvol tips, trucs en tuingeluk. Voor balkon, dakterras en moestuin.
Sojabonen kun je eenvoudig zelf kweken. De planten vragen een vrij lang groeiseizoen, maar door de bonen midden mei voor te zaaien, ben je zeker op tijd.
Beschik je niet over een grote tuin, maar wil je toch graag je eigen keukenafval composteren? Dan is een wormenbak de perfecte oplossing voor jou.
In 6 stappen leggen we uit hoe jij eenvoudig plantjes kunt stekken. Lavendel, rozemarijn, vlier of aalbessen; met deze tips lukt het iedereen!
Samen met de kinderen en haar man geniet Jessica van haar ecologische moestuin uitkijkend over de Maas.
Verwerk je oogst tot heerlijke siroop. Maidie van den Bos van Bloesembar legt uit hoe je van planten uit je tuin en in de stad de lekkerste drankjes maakt.
Een makkelijk te kweken gewas: palmkool. Een ideale toevoeging voor in je moestuin.
Palmkool van je eten in de stamppot maar je kan het ook pureren en gebruiken als pesto. Heerlijk voor door de pasta of op als topping bij de soep.
Het kan makkelijk zijn om je groenten en kruiden in bakken te kweken. Bakken zijn handig in een tuin met kinderen, op een schoolplein, of een andere plek met veel activiteiten. Maar welke maten moet je aanhouden? Welke gewassen kweek je waar? En hoe maak je zo’n bak?
In deze heldere vlog zetten we het voor je op een rijtje.
Ja, hummus kun je ook goed maken van tuinbonen. Je kan gedroogde bonen gebruiken of vers gedopte tuinbonen.
Olifantenlook is een gewas dat behoort tot de Allium familie. Het is sterker van smaak dan de gewone prei en is heerlijk in de soep of bouillon.
Volgens de principes van de permacultuur verbouwt Sanne van Aperen allerlei groenten, fruit en kruiden in haar stadstuin van 20 vierkante meter in Bergen op Zoom.
De klassiek okra is licht tot donkergroen van kleur, maar er zijn mooie rode en roomwitte varianten. De vruchten kunnen kort en breed of elegant lang en wat gekruld zijn. Okra kan je goed in Nederland kweken, maar ze hebben wel de nodige zorg en aandacht nodig.