Inmaken en bewaren: Appels lekkers voor later - Stadstuinieren
Moestuin

Inmaken en bewaren: Appels lekkers voor later

De winter is het seizoen van binnen opwarmen en de oogst van het afgelopen jaar inmaken. Gewassen om nu in te maken zijn winterknol- en wortelvarianten en andere taaie brassicasoorten die zelfs in de sneeuw goed groeien. Het is nu ook tijd om de laatste najaarsoogst, zoals appels, (kweek)peer en cranberry’s te verwerken. Tijd om deze te verwerken in appelmoes!

Variaties op appelmoes

Appelmoes hoeft niet altijd met appel en kaneel gemaakt te worden. Appels zijn ontzettend veelzijdig en het is echt de moeite waard om te experimenteren met verschillende smaken. Voeg eens gember toe! Schil een stukje gember van ca. 1 cm, snijd dit in kleine stukjes en voeg toe voor een pittige smaak. Cranberry’s of cranberrysap geven de appelmoes een licht zure smaak en zorgen voor een mooie rode gloed. Kook eens kruidnagel of steranijs mee voor een stoere en kruidige appelmoes.

Sneller je appels snijden?

Geroosterde appelmoes

Geroosterde appelmoes is ook heerlijk. Roosteren zorgt voor een diepe kleur in de saus, die licht gekarameliseerd en heerlijk is. Voordat je de appel in stukjes snijdt, schil ze eerst en rooster de stukjes daarna met wat kruiden langzaam in de oven op een lage temperatuur totdat ze lekker zacht zijn. Pureer dan en voilà!

Meer inspiratie:

Appels kweken
Appels drogen
Appels dunnen – een betere oogst
Appels drogen

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren: 2018-04 | Stadstuinieren

logo
Sluiten
close