Moestuintips – Pepers oogsten en verwerken

Dit jaar heb ik ontzettend veel peperplanten in de tuin, al eet ik zelf eigenlijk niet zoveel pepers. Waarom ik dan wel pepers kweek? Omdat ik ze graag wil leren eten. Pepers zijn namelijk echt een smakelijke toevoeging aan je gerechten, waardoor je minder zout hoeft te gebruiken. Daarnaast is het hele proces van pepers kweken supertof. Het kost wel wat werk en heel veel geduld, maar er is zo veel dat je te weten kunt komen over het groeiproces van pepers.
‘Op dit moment hangen er heel veel pepers aan de plant’
Op dit moment hangen er nog heel veel rode pepers aan de plant die allemaal te oogsten zijn. Veel meer dan ik zelf op kan eten. Het idee is nu om van alle pepers sambal en peperolie te maken.
Snijd en schil de onderstaande ingrediënten:
Chilipepers: Planning van het nieuwe seizoen
Op de vensterbank: Chilipepers
Polycultuur in grote potten
Recept: Pizza met mozzarella en oregano
Recept: Parkpesto
Stadstuinieren: Blog oktober, Floor Korte
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!