Vierkante-Meter-Tuin: Mosterdblad - Stadstuinieren
Kweken en oogsten

Vierkante-Meter-Tuin: Mosterdblad

“Deze taaie groenten kunnen de kou van de winter overleven”

Er bestaan veel verschillende soorten van het mosterdblad. Deze taaie groenten kunnen de kou van de winter overleven. Nu is het een goed moment om ze te zaaien in je vierkante-meter-tuin terwijl je zomergewassen op hun einde lopen.

Mosterdblad zaaien

Het beste moment om mosterdblad te zaaien is vanaf het einde van de zomer tot de vroege winter. Dit is een mooi moment om ze te zaaien in je vierkante-meter-tuin omdat je zomergewassen op hun einde lopen. Laat bij het zaaien zo’n 16 plantjes per vakje staan voor babyblaadjes (of 1 voor pittige, volwassen planten). Voor een opeenvolgende oogst kan je het beste om de paar weken zaaien.

Verzorging en oogsten

Qua verzorging moet je erop letten dat je de mosterdblad plantjes voldoende water blijft geven. Oogst de jonge blaadjes als ze ongeveer 10 centimeter lang zijn. Dit kan je doen door de individuele bladeren te plukken of af te knippen vanaf de onderkant. Hierdoor kunnen er weer nieuwe blaadjes groeien. De jonge en zachte blaadjes zijn ideaal om toe te voegen in een salade of roerbakgerechten. Je kan ze ook stomen of de oudere bladeren sauteren.

Zie ook:

Paars mosterdblad kweken en oogsten
Kiemgroenten en Microgroenten – Supersnelle oogst
Vlog: Zonnebloemen zaaien

 

Stadstuinieren 2015-04 Tekst en fotografie: Natassia Doets

logo
Sluiten
close