CANNA Educatie - Scholenproject - Stadstuinieren
Scholenproject

CANNA Educatie – Scholenproject

Dompel je klas onder in de boeiende wereld van natuur met het scholenproject van CANNA Educatie!

Wil je ontdekken hoeveel water en voeding een plant nodig heeft? Of hoe je op een eenvoudige manier groenten kunt kweken in de klas? De educatieve projecten van het scholenproject van CANNA Educatie zijn ontworpen om deze vragen te verkennen en leerlingen te inspireren.

Bij CANNA Educatie streven we ernaar om jongeren bewust te maken van de oorsprong van hun voedsel en de processen die betrokken zijn bij het groeien, van zaadje tot vrucht. Onze interactieve lessen betrekken leerlingen bij elke stap, van het zaaien op de vensterbank tot het oogsten van verse komkommers in een groeitent in het klaslokaal. Het doel? Een diepere verbinding tussen mens en natuur tot stand brengen, terwijl we tegelijkertijd groene vaardigheden stimuleren.

Stel je eens voor: een praktisch lespakket waarin ervaring en leren hand in hand gaan. Dat is precies wat ons lespakket biedt. Gericht op competenties en aansluitend bij leerdoelen, biedt het een unieke kans voor leerlingen om praktijkervaring op te doen.

Met dit lespakket gaan leerlingen aan de slag met voedingsstoffen en substraten van CANNA. Omdat je indoor kweekt onder kunstlicht is kweken het hele schooljaar mogelijk.

Onze uitgangspunten zijn duidelijk: we willen dat leerlingen en docenten enthousiast worden over het scholenproject. De ontwikkelde lesstof zorgt ervoor dat praktijklessen ook echt als praktijk worden ervaren.

Het lespakket bestaat uit een lesboek, docentenhandleiding, logboek, toets en praktijkkaarten en kan naar behoefte worden samengesteld.

Laten we samen de wereld groener maken, zaadje voor zaadje. Doe mee met de groenprojecten van CANNA en laat jouw klas kennismaken met de wonderen van de natuur!

Interesse in de schoolprojecten van CANNA?’ Wij horen graag je wensen en komen je in een persoonlijk gesprek informeren over de legio mogelijkheden. Wil je meer informatie?  Mail ons!

Tekst: Henry Jansen

logo
Sluiten
close