Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Groene geheimen: Gojibes

Wist je dat de gojibes gemakkelijk te kweken is? Zo kun je voorzien in je eigen biologisch superfood. Het zijn taaie planten en eenmaal gevestigd zullen ze er geen probleem mee hebben om te groeien in voedselarme grond. Plus: je hoeft ze bijna geen water te geven.

Recept: Pronkbonensalade

De meest bekende manier om pronkbonen te eten is dun en dwars gesneden en vervolgens gekookt en warm of koud geserveerd. Voor deze manier van bereiden oogst je de peulen jong en plat en voordat de bonen aan de binnenkant beginnen te groeien. Er zijn echter ook andere manieren om pronkbonen te bereiden die minstens even lekker zijn, zo niet lekkerder!

November en December

GEBAKKEN GROENE TOMATEN Heb je nog groene tomaten in je vensterbank liggen die moeite hebben met rijpen, dan is het nu de tijd om ze op te eten. Misschien herinner je je de film Fried Green Tomatoes nog uit 1991? Wist je dat je ook echt onrijpe groene tomaten kunt...

Recept: Vijgenchips

Heb je plots een rijke zoete oogst dan kun je die snel eenvoudig bewaren door je vijgen te drogen. Het drogen van de hele vruchten duurt vrij lang en vraagt flink wat energie, maar deze vijgenchips zijn een volwaardig, snel en erg lekker alternatief.

Recept: Pesto met zuring

Zuringblad kun je het beste meteen verwerken in de keuken, dan is het nog knapperig. Behalve een flinke hoeveelheid vitamine C bevat de plant – net als spinazie – ook oxaalzuur. De smaak is vrij intens en niet iedereen houdt ervan, maar het is een goede groente om te gebruiken in gerechten met vette vis of eieren.