Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Recept: Soep met snijbiet

Recept: Soep met snijbiet Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Je kunt het ook als...

Recept gevulde courgettebloemen

RECEPT van Esther Kuiler: Gevulde courgettebloemen Pluk ’s morgens vroeg de net geopende vrouwelijke courgettebloemen met vruchtbeginsel. Borstel ze met een zacht borsteltje schoon en haal eventuele insecten eruit. Bewaar de bloemen in de koelkast zodat ze niet...

Preventief schoffelen – Tip van Taco

Veel tuinders pakken de schoffel, hak of rakel wanneer ze onkruid zien en gaan dan aan de slag. Een andere (en in mijn ogen betere) manier om je onkruid aan te pakken is om te voorkomen dat het groeit. Door ongewenst groen al in de kiemfase te schoffelen of te harken...

Recept: Tajine met kip en peultjes

Recept: Tajine met kip en peultjes De tajine is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in onze Westerse keuken. De aardewerken pot met het puntige deksel, die zijn oorsprong vindt bij Marokkaanse bedoeïenen, is fantastisch om een lekkere stoofschotel te maken. De bedoeïenen...