fbpx

Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes

Die gewone rodekool, ik vind ‘m prachtig. Het matte, grijspaarse blad, met een blauwe zweem. Die buitenste, bruine bladeren, hier en daar aangevreten. Buitengewoon decoratief en echt een onderwerp voor een stilleven. Maar rodekool is niet alleen leuk voor kunstenaars, ook moestuiniers kunnen er alle kanten mee op.

Pas op voor doorwas! – Tip van Taco

Wat? Bonte was, witte was, doorwas? Nee, geen vuile was, maar ‘was’ van gewas, de wassende maan, tot wasdom komen. Groeien dus. Als je tot nu toe dacht, toen het loof van de aardappels verdorde en verdween: “Ach, laat (ze) nog maar even zitten”, dan heb je...

Moestuintips van Floor: Oogsttips

De dagen worden korter, er komt meer regen aan en de temperatuur daalt, maar het is nog niet voorbij. In deze tijd is er gewoon nog lekker te oogsten uit de moestuin. Houd de planten waar vruchten aan hangen dus goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze overrijp, zijn de beestjes er mee vandoor of zijn ze opengespat door de hoeveelheid vocht.

Recept: Bishak, pasteitjes met pompoenvulling

Er is ongelofelijk veel te maken met pompoen, hun pitten en hun bloemen (de mannelijke welteverstaan, want die hebben na de bevruchting immers geen functie meer). Ik heb dit keer “Bishak” (pasteitjes met pompoenvulling) gemaakt, naar een recept uit mijn boek “De Joodse keuken” van Claudia Roden.

Recept: Kervelsoep

Ik ben inmiddels een trouwe fan van mijn moeder’s kervelsoeprecept, al smaakt mijn uitvoering natuurlijk bij lange na niet zo goed als die van haar. Mijn moeder kreeg het recept weer van mijn Belgische oma, dus het is een oudje en super eenvoudig!