Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Wilde weelde in Vilvoorde

Wilde weelde in Vilvoorde

Aan de rand van Vilvoorde, een stadje ten noorden van de Belgische hoofdstad, ligt de tuin van herborist Veerle De Vos. Het hele jaar eet Veerle uit haar tuin: “Er is veel meer eetbaar in de natuur dan wij weten’. Kijk mee in de tuin van Veerle.

Recept: Salade met vijgen

Recept: Salade met vijgen

Rijpe vijgen kunnen rauw of gegrild worden gegeten. Je kunt ze pureren tot een pasta en als zoetmaker verwerken in taarten, koekjes en toetjes. Ze combineren goed met peer, kaas, noten en vanille. Wij maakten er deze heerlijke salade mee: Salade met vijgen en venkel.

Verveine – Snoeien en drogen

Verveine – Snoeien en drogen

Verveine, ook wel citroenverbena genoemd, is een heerlijk geurige vaste kruidenplant. De plant is niet helemaal winterhard, maar het lukt toch al jaren om ze buiten te overwinteren. Je kunt meerdere keren per jaar oogsten om de blaadjes te gebruiken voor het maken van ijs of in de kruidenthee.

Moestuintips van Floor Korte: Moestuin in oktober

Moestuintips van Floor Korte: Moestuin in oktober

Het is oktober en de herfst is echt begonnen. Dat is ook weer een beetje jammer, want dat betekent ook dat het moestuinseizoen zo goed als klaar is. Het was een geweldig jaar en nu wordt de tuin steeds leger en maakt zich klaar voor de wintermaanden. Maar niet getreurd want er zijn nog heel wat leuke dingen te doen in de moestuin.

Kruiden invriezen

Kruiden invriezen

De kruiden uit je tuin kun je goed invriezen. Gebruik hiervoor olijfolie en het bakje waar je je ijsblokjes in maakt. Zo kun je de hele winter heerlijke kruiden, per blokje, toevoegen aan je gerechten.In onze kruidenblokjes zit salie, tijm, bieslook en rozemarijn.