Heb je tijdens je wildplukwandeling mispel gevonden? Je kan er jam van maken. Of doe eens gek en maak heerlijke mispelkroketten. Stadstuinieren heeft een heerlijk recept voor je.
Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier
Heb je tijdens je wildplukwandeling mispel gevonden? Je kan er jam van maken. Of doe eens gek en maak heerlijke mispelkroketten. Stadstuinieren heeft een heerlijk recept voor je.
Yes, de knoflook kan eindelijk geoogst worden. Met deze oogst heb ik voor het hele jaar weer knoflook in de la liggen. Voordat je de bollen gaat oogsten heb ik nog enkele tips voor je. Met deze tips voorkom je dat de bollen gaan schimmelen en weet je zeker dat je nog maanden van je oogst kunt genieten.
Zelf compost maken? In deze vlog kun je zien hoe je een composthoop opbouwt in laagjes. Ook wel de lasagne methode genoemd.
In de maand september zijn we nog lang niet klaar want er kan nog heel veel gezaaid worden. Denk dan vooral aan de snelgroeiende gewassen die net wat minder zon nodig hebben. Je kunt nog rucola, sla soorten, andijvie, maar ook bieten en radijsjes zaaien. De bieten zullen misschien niet meer helemaal volgroeien, maar ook kleine bietjes en het loof daar van zijn heerlijk door een salade.
In deze vlog kun je zien op welke manier je het beste water geeft. Hoeveel water valt er eigenlijk als het regent en hoe zit dat wanneer jij zelf water geeft met een gieter.
De ananaskers behoort tot de leukste en makkelijkste planten. Ze zijn ideaal voor potteelt en de kindertuin. Wanneer de lampionnetjes van zachtgroen over gaan naar strogeel en de bessen binnenin van groen naar diepgeel verkleuren zijn de vruchtjes klaar om te oogsten.
In december kan je mispel wildplukken. Je kan er heerlijke jam van maken. Maar wat dacht je van een heerlijk mispeltaartje? Wij hebben een simpel maar lekker recept voor je.
Een van de mooiste vruchten om uit je eigen tuin te oogsten is de vijg. De vijg hoort, meer nog dan andere vruchten, perfect rijp, vol zoet en zacht geplukt te worden. Ze verdragen dan nog nauwelijks transport en moeten dus meteen gegeten worden. Ideaal dus om zelf te kweken. Maar hoe succesvol is de teelt van zo’n zuiderse vrucht hier bij ons in het noorden?
We kunnen zoveel basilicum oogsten dat we de oogst invriezen in olie. Zo hebben we altijd basilicum in huis voor een lekkere pesto.