Groene vragen of megatrots op je oogst? Deel het hier!

Laatste nummer

Forum

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Recept: Borscht

Recept: Borscht

Een van de bekendste en traditionele gerechten waarin de rode biet de hoofdrol speelt, is Borscht. De oorsprong van deze soep ligt in de Oekraïne, maar heel Oost-Europa kent een rijke variatie op het basisrecept.

Recept: Geroosterde knoflook

Recept: Geroosterde knoflook

Wanneer een hele lading knoflook ineens begint te kiemen, hoef je deze echt niet allemaal in de vuilnisbak te gooien. Plant de bollen in een bakje met aarde en oogst de eetbare groene scheuten wanneer deze tevoorschijn komen. Of probeer de overheerlijke smaaksensatie van geroosterde knoflook!

Moestuintips van Floor: Tijd om te zaaien?

Moestuintips van Floor: Tijd om te zaaien?

Begin maart kan het nog verraderlijk koud zijn. Mocht je in deze periode zaden buiten zaaien die niet ontkiemen met koude temperaturen dan gaat het mis en zal er weinig te oogsten zijn dit seizoen.
De grote vraag is dan ook, wanneer kan ik nou eigenlijk beginnen met zaaien? Sla kun je in de maand maart al binnen voorzaaien om ca. 4 weken later uit te planten. Tomaten daarentegen mogen echt pas nadat de vorst uit de grond is (half mei) uitgeplant worden in de volle grond.

Recept: Gefrituurde krulpeterselie

Recept: Gefrituurde krulpeterselie

Wereldwijd wordt peterselie op talloze manieren gebruikt, vaak als garnering, maar ook in soepen, sauzen, stoofschotels, salades, smoothies… waarin eigenlijk niet? Ik heb voor dit artikel iets gemaakt waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben: gefrituurde krulpeterselie.

Moestuintips van Floor: Moestuinplan maken

Moestuintips van Floor: Moestuinplan maken

Start een moestuin altijd met een moestuinplan: bedenk eerst wat je lekker vindt en wat je veel eet. Een moestuin is leuk om te hebben, maar het is nog leuker om er gewassen uit te kunnen eten waar je blij van wordt. Maak een lijstje met wat je in de tuin wilt hebben. Start je voor het eerst met moestuinieren, kies dan vooral niet te moeilijke gewassen, maar begin met de basis.