Geef alles een eigen plek

Nu ik nét zelf weer mijn schuur heb opgeruimd kan ik het (even) zeggen: ruim je gereedschap op na de klus, maak het schoon, scherp, vet het zonodig in en hang of zet het netjes weg.

Het schiet er vaak bij in, maar het start echt veel fijner wanneer spullen, startklaar, op de juiste plek staan. In je eigen schuur of tuin en zeker daar waar je met anderen samenwerkt.
Goed gereedschap is zijn geld waard, want het spaart tijd en kracht en voorkomt daarmee blessures en ergernis. Dergelijk gereedschap is ook wat tijd voor schoonmaken en onderhoud waard, want dan heb je er nog meer en langer plezier van.

Een tuintas

Mijn schuur en tuinen zijn niet altíjd netjes, maar ik doe mijn best. Ik heb zelfs een ’tuintas’, een stevige leren schooltas met touwtjes, stokjes, snoeischaar, oogstmes en wat ander klein gereedschap, te zaaien zaden, notitieboekje etc. kan zo mee naar een klus of de tuin in. Zelfs de klompen op de volkstuin hebben hun eigen plekje, aan een simpel maar doeltreffend haakje, zodat ze buiten toch droog blijven.