Chilipepers roken - Stadstuinieren
recept

Chilipepers roken

Chilipepers roken: Voeg een rokerige kick toe aan je favoriete gerechten

Het roken van chilipepers is een bijzondere techniek om de smaak van chilipepers te transformeren en een bijzonder aroma aan je gerechten toe te voegen. Deze traditionele methode, geliefd in Mexico en daarbuiten, wint steeds meer aan populariteit bij thuiskoks. Leer hoe je chilipepers kunt roken en geniet het hele jaar door van de smaakvolle en pittige dimensie die ze aan je gerechten geven.

‘Rook de chilipepers zoals de Mexicanen doen’

Chilipepers roken: Stappenplan

  1. Stap 1: Voorbereiding

    Zorg voor een barbecue met smeulende kooltjes.
    Snijd de chilipepers doormidden en plaats ze dan op het grillrek van de barbecue.

  2. Stap 2: Het rookproces

    Dek de chilipepers af met een hittebestendig deksel en laat ze roken terwijl de barbecue langzaam afkoelt.

  3. Stap 3: Gebruik en bewaring

    Nadat de chilipepers zijn afgekoeld, kun je ze direct gebruiken in je gerechten.
    Wil je ze langer bewaren? Laat de gerookte pepers dan enkele uren drogen in een oven op een lage stand.
    Bewaar de gedroogde chilipepers in een luchtdichte bak en verwerk ze als smaakvolle chilivlokken of gebruik ze in hun geheel.

Geniet van de unieke smaak van gerookte chilipepers

Het roken van pepers brengt een chemische reactie teweeg in de vrucht, waardoor de smaak een diepere intensiteit en complexiteit krijgt. De  chilipepers voegen een heerlijk rokerige smaak toe aan een scala van gerechten, zoals stoofpotten, sauzen, marinades en meer. Ontdek de veelzijdigheid van deze bijzondere chilipepers en laat je smaakpapillen verwennen met hun unieke smaakprofiel.

 

Meer inspiratie:

Recept: Radijs inmaken
Waterkefir uit de tuin
Chilipepers kweken juli: Bloemen en vruchten
De moestuin volgens Wim Lybaert
Vlog: Kruiden uit de winkel, hoe houd je ze goed

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2018-03  Tekst en fotografie: Natassia Doets

logo
Sluiten
close