Minituin met thema

De minituin kan een deel van je border of plantenbak zijn, maar ook een groepje potten of een grote individuele pot of bak’

Vooral voor kleine ruimtes is het een goed idee om je beplantbare ruimte in een thematische minituin in te delen. Dit zorgt voor orde en overzicht. De minituin met een thema kan een deel van je border of plantenbak zijn, een groep(je) potten of zelfs een grote individuele pot of bak.

Saladetuin

Deze ligt behoorlijk voor de hand, maar door ons drukke leven vergeten we soms onze gewassen te oogsten. Door ruimte in te delen voor salade-ingrediënten heb je een dagelijkse oogst voor salades, broodjes etc. bij de hand. Makkelijk en lekker!

Theetuin

Beperk jezelf niet tot muntthee, maar probeer ook eens gewassen als geranium, venkel en roos (zowel bloemen als bottels). Van rozemarijn trek je een verrassend verfrissende thee. Munt, tijm en zelfs basilicum zijn verkrijgbaar in allerlei smaken, van appel en ananas tot citroen. 

Medicinale of kruidentuin

Hier geldt hetzelfde als boven. Behalve het gemak ziet het samen kweken van kruiden er ook mooi uit en staat leuk in iedere stadstuin. Een kruidenspiraal is ook een goede optie om je kruiden te laten groeien. 

Cocktailtuin

Maak indruk op je gasten met zelfgekweekte cocktailingrediënten zoals munt, ABC-kruid, citroenbalsem, kleine pimpernel, bernagie, ananassalie en Mexicaanse minikomkommer. 

Pizzatuin

Perfect voor alle pizzaliefhebbers! Kweek je favoriete pizza-ingrediënten, bijvoorbeeld courgette, lente-ui, tomaat, paprika en kruiden zoals tijm en oregano. Met hete pepers heb je meteen een salsa-tuin!

Minifruittuin

Plant compacte fruitgewassen, bijvoorbeeld aardbeien (gewone en alpine-variaties), kleinfruit, rabarber en misschien zelfs een dwergappel-, -peer- of -perzikboom. Een minituin met het thema fruit!

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2018-02