Kweken en oogsten

Maak kennis met bijzondere gewassen en stadstuinen om van te smullen. Lees verhalen van andere tuinders en leer alles over wildplukken.

Wilde weelde in Vilvoorde

Wilde weelde in Vilvoorde

Aan de rand van Vilvoorde, een stadje ten noorden van de Belgische hoofdstad, ligt de tuin van herborist Veerle De Vos. Het hele jaar eet Veerle uit haar tuin: “Er is veel meer eetbaar in de natuur dan wij weten’. Kijk mee in de tuin van Veerle.

De oogst in november

De oogst in november

Ook in een koudere herfst zouden de sprouting broccoli en witlofpennen op dit moment hun oogst geven. Nu is er vanwege het warme weer echter nog veel meer te oogsten. Vooral de paarse oogst leverde een smakelijk en mooi plaatje op. Dat het onkruid door het mooie weer ook gewoon doorgroeit, dat is dan weer iets minder handig. Gelukkig zijn de schoffels nog niet weggeborgen.

Recept: Salade met vijgen

Recept: Salade met vijgen

Rijpe vijgen kunnen rauw of gegrild worden gegeten. Je kunt ze pureren tot een pasta en als zoetmaker verwerken in taarten, koekjes en toetjes. Ze combineren goed met peer, kaas, noten en vanille. Wij maakten er deze heerlijke salade mee: Salade met vijgen en venkel.