Inspiratie

Maak kennis met bijzondere gewassen en stadstuinen om van te smullen. Lees verhalen van andere tuinders en leer alles over wildplukken.

Kweken met de kids: Zaden verzamelen

Veel gewassen zijn in de herfst aan het einde van hun levenscyclus en produceren zaden. Zaden voor het nieuwe jaar. Het verzamelen (en gebruiken) van deze zaden is voor kinderen een leuk en leerzaam klusje.

Groen balkon: Tuinieren op vier hoog

Een heerlijk groen balkon. Natuurlijk kan ik niet wachten om weer in de volle grond te tuinieren, maar met een balkon is niets mis. Zeker niet als het op de bovenste verdieping en pal op het zuiden ligt. Ik kijk vanaf mijn balkon recht in de boomkruinen van een aantal platanen en regen, hagel, sneeuw en wind gaan allemaal lekker hun gang tussen mijn planten.

Romke van de Kaa: Moestuin voor beginners

Het is een fluitje van een cent om een nieuwe moestuin te beginnen: je spit een stukje grond om en zaait radijs en spinazie. Maar dan moet je natuurlijk wel een stukje grond hebben. Als je geen grondbezitter bent heb je misschien een plat dak. En ook daarop is een moestuin te realiseren.

Taco’s Stadsmoestuin: september en oktober

We eten nog doorlopend van de herfstframbozen en kijken de appel(s) bijna van de boom. De goudrenet in de achtertuin draagt dit jaar véél minder dan vorig jaar, om eerlijk te zijn maar één appel. Niet zo gek, want na de enorme oogst van vorig jaar, bijna dertig appels aan een jong boompje, kan je een ‘beurtjaar’ verwachten.

Cashew way of life: De efficiënte moestuin

    Het moestuinvirus heeft Annemiek van Osta flink te pakken. Ooit begon ze met wat kruiden en tomatenplantjes in de achtertuin. In 2009 besloot ze om alle niet-eetbare planten de tuin uit te gooien en dit jaar is ze met een eigen volkstuin gestart. Volgend jaar...

Eten uit de stadstuin: Venkel

Voor venkel zou je ieder jaar een plekje in de tuin moeten reserveren. De smaak van venkel uit de tuin is intens en pittig. Echt een groot verschil met venkel uit de winkel. En van de venkel uit de tuin kun je behalve de knol, ook het lekkere loof gebruiken!