Pompoentaart - Stadstuinieren
recept

Pompoentaart

pompoentaart

Pompoentaart

In deze vlog laat ik je zien hoe je een zoete pompoentaart maakt. Heerlijk bij een high tea of gewoon op elk ander moment van de dag.

Het uitgeschreven recept vind je onderaan dit artikel

Meer tips voor de moestuinier:

Pompoen kweken
Moestuin voor kinderen: Kruiden en bloemen
Wildplukken: Kastanjes
Postelein kweken
Recept: Pompoenwafels
Passie voor Pompoenen

Tip: Abonneer je hier (gratis) op het YouTube kanaal van Stadstuinieren

Recept:  Zoete pompoentaart

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 200 gram volkorenmeel
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 banaan
  • 50 gram rozijnen
  • een handje pecannoten
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • boter om in te vetten

Voor de topping:

  • 1 eetlepel agave siroop
  • 75 gram kwark
  • 75 gram roomkaas
  • en nog een paar pecannoten

Zo maak je het:

  1. Kook eerst de pompoenblokjes in 5 tot 10 minuten gaar, giet ze daarna af en laat ze vervolgens iets afkoelen
  2. Meng ondertussen het volkoren meel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar.
  3. Vet de taartvorm in en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  4. Zodra de pompoen wat is afgekoeld, doe je deze samen met de eieren, rozijnen, banaan en het vanille extract in een keukenmachine. Mix dit goed door elkaar.
  5. Doe het pompoenmengsel bij het meelmengsel en mix dan met een mixer of met een garde nog even kort en goed door elkaar.
  6. Hak een handje pecannoten grof en meng ze door het beslag.
  7. Vervolgens doe je het taartbeslag in de taartvorm en bakt het voor 45 minuten af in de oven.
  8. Na die 45 minuten haal je de taart uit de oven en laat je deze afkoelen op een plank of bord.
  9. Maak ondertussen de topping door de agavesiroop, kwark en roomkaas door elkaar te mengen.
  10. Besmeer de taart hiermee en garneer met nog wat extra pecannoten.

Eet smakelijk.

Tip: Bewaar de taart in de koelkast in verband met de topping met zuivel.

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50
logo
Sluiten
close