Recept: Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes

Salade met klaproos en bloemetjes van (sier)uitjes

Sieruitjes zijn niet alleen voor de sier. De meeste soorten smaken verrukkelijk. Altijd even voorproeven. Een bloemensalade is een groot feest want iedereen wordt er vrolijk van. Varieer eindeloos met allerlei zoete en hartige eetbare bloemen.

Recept: Salade met klaproos en bloemetjes van (sier)uitjes

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 zakje gemengde groene salade (of leuke slasoorten aangevuld met eetbaar onkruid uit eigen tuin)
  • eventueel ¼ krop ijsbergsla voor wat stevigheid
  • 6 klaproosjes (tot aan het serveren koel bewaren)
  • appel-azijn
  • goede olijfolie
  • peper & zout
  • theelepel mosterd
  • bloemetjes van de sierui (kleine handvol)

Verder nodig:

  • snijplank & scherp mesje
  • mooie schaal om in te serveren

Zo maak je het:

Snij de salade in grove delen
Maak de dressing met mosterd, zout en peper naar smaak
Strooi de sieruitjes en de bloemblaadjes van de klaproos erover heen (het hartje is niet lekker om op te eten maar staat wel leuk op de foto)

Eet smakelijk

Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster heeft er een leuk boek over geschreven.

Bestel hier: Anna Koster - Bloemen met Smaak

Bloemen met smaak

Een stijlvol, creatief boek voor liefhebbers van (eetbare) bloemen, gezelligheid en lekker koken! Want wat is er leuker dan het versieren van je verjaardagstaart, salade of toetje? Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Dit boek laat zien welke bloemen geschikt zijn om je maaltijd op te fleuren - en biedt vele andere toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Laat je inspireren!

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2020-02  Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema