Wie kweekt de hoogste zonnebloem? NK Zonnebloem Kweken

Het kweken van een zonnebloem is niet alleen heel leerzaam voor kinderen het is vooral ook heel erg leuk om te doen! Door mee te doen aan de grootste zonnebloem wedstrijd leren kinderen wat er allemaal uit een klein zonnebloem pitje kan groeien. Wie weet wordt het wel een meters hoge zonnebloem? Doe je mee met het NK Zonnebloem kweken?

Stadstuinieren organiseert: Wie kweekt de hoogste Zonnebloem

 

Hoe werkt het?

Je kunt je tot 1 juni 2021 als basisschool per klas of per individuele leerling (kinderen t/m groep 8) inschrijven (zie formulier onderaan deze pagina) voor de competitie Kweek de hoogste zonnebloem. Je hebt tot 13 september 2021 de tijd om te zorgen dat jouw zonnebloem de langste wordt! 
De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het NK pompoen kweken 2021, in de Botanische tuinen te Utrecht.

Wat kun je winnen?

Als basisschool kun je deelnemen aan de workshop vergroenen van het schoolplein.
De basisschool waarvan procentueel de meeste leerlingen meedoen aan de wedstrijd, en daadwerkelijk een bloem in bloei hebben gekregen, maakt kans op een snoephaag (bestaande uit struiken met eetbare vruchten) voor op het schoolplein.
De leerling met de langste zonnebloem wint een familieuitje (4 pers.)

Geen ervaring, geen nood!

Geen enkele ervaring met het kweken van een zonnebloem? Geen nood! Je kunt een online workshop volgen, waarin je korte tips & tricks krijgt voor het beste resultaat! Bij het inschrijven kun je gratis zonnebloemzaden bestellen (vergeet dat niet aan te vinken).

We zouden het super leuk vinden als er veel basisscholen mee zouden doen. Nog leuker is het als de leerlingen ook nog eens vanuit huis mee zouden doen met de wedstrijd. Hoe meer deelnemers des te spannender de wedstrijd gaat worden.

Dus wacht niet langer en schrijf je nu (voor 1 juni 2021) in. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@stadstuinieren.nl.

 

Update 27 september 2021: Uitslag NK Zonnebloem Kweken

Finalisten scholieren

Winnaar 4 kaartjes Burgers’ Zoo
Benjamin – 450 cm hoog

Eervolle vermeldingen:

Timo & Dieuwke – 390 cm hoog
Isa – 380 cm hoog

 

Finalisten Scholen

Winnaar snoephaag
DBS Nettelhorst, Lochem

Eervolle vermeldingen:

Koningin Wilhelminaschool, Lekkerkerk
OBS De Hobbit, Leiderdorp

 

Vlog: Zo kweek je zonnebloemen