Mijn lekkerste recepten

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Recept: Pronkbonensalade

De meest bekende manier om pronkbonen te eten is dun en dwars gesneden en vervolgens gekookt en warm of koud geserveerd. Voor deze manier van bereiden oogst je de peulen jong en plat en voordat de bonen aan de binnenkant beginnen te groeien. Er zijn echter ook andere manieren om pronkbonen te bereiden die minstens even lekker zijn, zo niet lekkerder!

Recept: Vijgenchips

Heb je plots een rijke zoete oogst dan kun je die snel eenvoudig bewaren door je vijgen te drogen. Het drogen van de hele vruchten duurt vrij lang en vraagt flink wat energie, maar deze vijgenchips zijn een volwaardig, snel en erg lekker alternatief.

Recept: Pesto met zuring

Zuringblad kun je het beste meteen verwerken in de keuken, dan is het nog knapperig. Behalve een flinke hoeveelheid vitamine C bevat de plant – net als spinazie – ook oxaalzuur. De smaak is vrij intens en niet iedereen houdt ervan, maar het is een goede groente om te gebruiken in gerechten met vette vis of eieren.

Recept: Koude paprikasoep

Recept: Koude paprikasoep Een groente waar veel mee te doen is in de keuken. Ik maak er bijvoorbeeld graag koude soep van (naar een recept van Martha Stewart). Hiervoor fruit je 2 flinke sjalotten in 1 eetlepel olijfolie. Als ze glazig zijn geworden voeg je er 3 grote...

Zomerse bessentaartjes

Het hoogtepunt van het zomerse oogstseizoen is het moment dat je in de tuin overweldigd wordt door het enorme kleurrijke aanbod aan bessen. Die kleine kleurige pareltjes van de zomer vormen meteen de basis voor speelse creativiteit in de keuken. Laat je leiden puur door kleur, geef ze een eenvoudige basis, voeg een beetje zachte room toe om de friszoete smaak te begeleiden en versterk hun glans met een laagje bovenop. Zo eenvoudig is het om al dat moois uit de tuin om te zetten tot heerlijke bessentaartjes.

Recept: Soep met snijbiet

Recept: Soep met snijbiet Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Je kunt het ook als...

Pagina 1 van 212