fbpx

Mijn lekkerste recepten

Heb je een vraag over Stadstuinieren? Wij hebben verschillende experts die jouw vraag kunnen beantwoorden. Uiteraard kun jij ons ook deelgenoot maken van jouw kennis en kunde. Heb je een vraag? Stel hem hier

Recept: Middeleeuwse Medicinale Bermsalade

Recept: Middeleeuwse Medicinale Bermsalade

De persoonlijke visie van Jac op eten en koken is dat het vooral puur moet zijn. “Een recept moet je op een half A4-tje kunnen schrijven en de groenten die je gebruikt moet je in hun waarde laten. 3 of 4 verschillende goede ingrediënten zijn voldoende om een heerlijke maaltijd mee te bereiden, van meer ingrediënten wordt een gerecht niet per definitie beter”. Deze Bermsalade is daar een heel mooi voorbeeld van.

Recept: Soep met snijbiet

Recept: Soep met snijbiet

Snijbiet in de keuken Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Snijbiet kun je ook als...

Recept: Tweedehandssoep

Recept: Tweedehandssoep

Wanneer je groenten zoals prei en kool verwerkt in de keuken, belandt er meestal een restje met wortels op de composthoop. Wist je dat je deze restjes prima kunt gebruiken om nieuwe ’tweedehands’ groente te telen? De oogst verwerk je dan in deze lekkere tweedehandssoep.

Recept met Magnoliabloemen

Recept met Magnoliabloemen

Recept met Magnoliabloemen Rijstpapier met magnoliasorbet en parfait van yuzu Ingrediënten magnoliasorbet: 400 gram verse magnoliabloemen 500 ml water 150 gram suiker 400 gram glucosepoeder 10 ml limoensap Werkwijze: Laat water en suiker samen opkoken. Zet het vuur...