Recept: aperitiefhapjes met Olijfkomkommer

 

Olijfkomkommers eet je vooral zo recht van de struik. De grappige vorm, frisgroene kleur en hun goede houdbaarheid maakt ze echter ook ideaal voor originele aperitiefhapjes.

Was de 3 tot 5 centimeter grote vruchtjes en snijd ze met een scherp mes aan de binnenkant in.
Door ze tussen duim en wijsvinger te houden en lichtjes in te duwen, krijg je een opening die je kunt vullen.
Voor de vulling ga je uiteraard weer op zoek in je tuin. Gekleurde stengels van snijbiet, bloemen en blaadjes van rucola, worteltjes, schijfjes tomaat, een takje selderij, bernagie, Oost-Indische kers bloemen en blaadjes, scherpe pepertjes (voor de liefhebbers), broccoli, eetbare bloemen en kruiden. Gebruik je fantasie en combineer de mooiste kleurtjes. Je kunt het verder aanvullen met feta, hummus of een kruidige bonenpasta. Kinderen zullen heel graag meehelpen om zo een schaal vol vrolijke hapjes klaar te maken én ze zullen ook snel verleid worden om er een heleboel van op te eten.


Stadstuinieren 2017-01 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens