Het is een geweldig moment in de moestuin. De aardbeien geven gul, doperwten, tuinbonen, peultjes en capucijners zijn niet bij te oogsten en de eerste courgettes en andere vruchtgewassen zijn bijna oogstbaar.
Net als het gras bij de buren soms groener lijkt, hebben (moes)tuinburen soms net meer geluk met een mooi en smaakvol aardbeienras, een productievere zwarte bes, een bijzondere courgette of grote, maar toch malse peultjes.
Snoep daarom nu (ook) bij de buren, wissel uit wat goed en wat beter gaat en schrijf op wat je zelf ook wilt hebben. Over een paar weken ben je het vergeten en als je nu actie onderneemt, heb je het volgend jaar zelf. Schrijf op wat je wil bestellen en zet plantenlabels bij waar je stekken van wilt nemen of krijgen.
Veel gewassen kan je eenvoudig stekken of afleggen en als je het groenteras weet, is bijna alles te bestellen. Wanneer je (pas) in november aan volgend jaar gaat denken, dan moet je ‘droog’ kiezen, op basis van de wervende de beschrijvingen op internet. Nu is het onderzoek veel leuker en lekkerder.
Eet smakelijk!

IMG_5575 (1).JPG