fbpx

Stadstuinieren

Stadstuinieren; het leukste tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. Praktische tips voor de beginnende urban gardener en inspirerende artikelen voor de doorgewinterde stadslandbouwer.

Recept Boerentenentaart

Recept Boerentenentaart

Van alle pronkbonen vormen ‘Boerentenen’ de allergrootste witte dopbonen die vaak tot meer dan 4 cm lang kunnen worden. Vier tot vijf van zulke groene peulen met binnenin telkens een vijftal witte reuze dopbonen zijn meestal ruim voldoende per persoon. Je hebt dus zo een maaltje bij elkaar geplukt en gedopt.

Lees meer
Met de kids: Zelf een wormenbak maken

Met de kids: Zelf een wormenbak maken

Wormen zijn experts in het maken van compost. Ze zijn niet alleen de meest onderhoudsarme huisdieren ooit, ze bieden ook een prima kans om kinderen meer over de afbraak van organisch materiaal te leren. Alles wat je nodig hebt, zijn een paar plastic bakken. Binnen een mum van tijd zijn de wormen door je groente- en fruitafval aan het knagen.

Lees meer
De kok en zijn moestuin: Seppe Nobels

De kok en zijn moestuin: Seppe Nobels

Midden in het centrum van Antwerpen zit Graanmarkt 13, het restaurant van Seppe Nobels. Seppe is een jonge, ambitieuze kok, die zijn hart verloren heeft aan groente. Hij geniet van het werken in de kruidentuin en is sinds twee jaar enthousiast imker. “Bijen zijn belangrijk voor de stad.”

Lees meer
De kunst van tuinieren – ADRIAEN COORTE

De kunst van tuinieren – ADRIAEN COORTE

Nederlandse kunstenaars laten zich al eeuwenlang inspireren door moestuinen. Adriaen Coorte maakte bijvoorbeeld prachtige stillevens van geoogste groenten en fruit. Asperges, aalbessen, aardbeien, abrikozen, kruisbessen, perziken… hij legde ze op zo’n bescheiden en intieme manier vast dat je hun smaak bijna door de verf heen kunt proeven.

Lees meer
Romke van de Kaa: Salie

Romke van de Kaa: Salie

Planten kun je aan hun uiterlijk herkennen, maar vaak ook aan hun geur. Zo verspreiden veel salvia’s een doordringende stank van kattenpis. De salie van de saliemelk doet dat gelukkig niet. Die culinaire salie heet Salvia officinalis. Het is een struikje met aromatisch grijs blad en paarse bloemen in de voorzomer.

Lees meer