Stadstuinieren

Stadstuinieren; het leukste tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. Praktische tips voor de beginnende urban gardener en inspirerende artikelen voor de doorgewinterde stadslandbouwer.

Recepten met chilipepers

Recepten met chilipepers

Receptjes met rijpe chilis in juli en augustus Vele Capsicum annuum chiliplanten leveren rijpe chilis die je kunt gebruiken in de zomermaanden, zowel in heerlijke hapjes en voorgerechtjes als in hoofdgerechten. Chilipepers gevuld met romige kaas Een van mijn favoriete...

Lees meer
Stella’s Wereld: het is lente

Stella’s Wereld: het is lente

Groenten, frambozen, kruiden, daslook, tulpen (jawel, mijn balkontuin is niet alleen eetbaar maar vult ook vazen!) klimrozen, seringen, reukerwtjes… alles groeit als kool in deze tijd van het jaar en m’n balkon verandert langzaam maar zeker in een dichtbegroeide, groene oase.

Lees meer
Alles gaat prima!

Alles gaat prima!

Op moestuinfora, websites en in tuinbladen, gaat altijd alles goed in de moestuin. Mensen proberen nieuwe dingen uit en promoten dit, al voordat ze er zelf van geoogst hebben. In de meeste moestuinen gaat er echter veel goed én er gaat ook van alles anders dan je...

Lees meer
Recept: Worteltaart

Recept: Worteltaart

Worteltjestaart -beter bekend als carrotcake – is een van de klassiekers onder de taarten. Wij kiezen deze keer voor een variant met amandelen, maar walnoten en pecannoten zijn ook erg lekker. Ook spannend: vervang 100 gram van de wortelen door courgette. Wel even uit laten lekken. Het resultaat is super!

Lees meer
Recept: Daslookpesto

Recept: Daslookpesto

Daslook kun je oogsten van februari tot april. Dit is lekker in salades, boter en pesto. Daarna volgen de bloemen; deze zijn lekker en decoratief in salades, een bloemenboter of in sauzen. Vanaf mei kun je het zaad oogsten en de bollen, die je zoals knoflook kunt gebruiken, oogst je vanaf november tot eind januari.

Lees meer
Recept Boerentenentaart

Recept Boerentenentaart

Van alle pronkbonen vormen ‘Boerentenen’ de allergrootste witte dopbonen die vaak tot meer dan 4 cm lang kunnen worden. Vier tot vijf van zulke groene peulen met binnenin telkens een vijftal witte reuze dopbonen zijn meestal ruim voldoende per persoon. Je hebt dus zo een maaltje bij elkaar geplukt en gedopt.

Lees meer