Ook met de magnoliabloemen uit je tuin kun je heerlijke gerechten maken. Wat dacht je van een magnoliasorbet of een heerlijke parfait?
Stadstuinieren; het leukste tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. Praktische tips voor de beginnende urban gardener en inspirerende artikelen voor de doorgewinterde stadslandbouwer.
Ook met de magnoliabloemen uit je tuin kun je heerlijke gerechten maken. Wat dacht je van een magnoliasorbet of een heerlijke parfait?
Receptjes met rijpe chilis in juli en augustus Vele Capsicum annuum chiliplanten leveren rijpe chilis die je kunt gebruiken in de zomermaanden, zowel in heerlijke hapjes en voorgerechtjes als in hoofdgerechten. Chilipepers gevuld met romige kaas Een van mijn favoriete...
Groenten, frambozen, kruiden, daslook, tulpen (jawel, mijn balkontuin is niet alleen eetbaar maar vult ook vazen!) klimrozen, seringen, reukerwtjes… alles groeit als kool in deze tijd van het jaar en m’n balkon verandert langzaam maar zeker in een dichtbegroeide, groene oase.
Of er nog plaats is in de workshop ‘Mosschilderijen maken’, vraagt een koppel aan de toonbank. ‘Ja hoor!’ antwoordt Marieke Vos, zaakvoerster van NADA, kort voor Nature Aquarium Design Antwerp. Dat dit geen gewone natuurzaak is, mag duidelijk zijn. De winkel, op een...
Op moestuinfora, websites en in tuinbladen, gaat altijd alles goed in de moestuin. Mensen proberen nieuwe dingen uit en promoten dit, al voordat ze er zelf van geoogst hebben. In de meeste moestuinen gaat er echter veel goed én er gaat ook van alles anders dan je...
Worteltjestaart -beter bekend als carrotcake – is een van de klassiekers onder de taarten. Wij kiezen deze keer voor een variant met amandelen, maar walnoten en pecannoten zijn ook erg lekker. Ook spannend: vervang 100 gram van de wortelen door courgette. Wel even uit laten lekken. Het resultaat is super!
Daslook kun je oogsten van februari tot april. Dit is lekker in salades, boter en pesto. Daarna volgen de bloemen; deze zijn lekker en decoratief in salades, een bloemenboter of in sauzen. Vanaf mei kun je het zaad oogsten en de bollen, die je zoals knoflook kunt gebruiken, oogst je vanaf november tot eind januari.
Er zijn ontzettend veel lekkere dingen te maken met prei. Probeer bijvoorbeeld eens Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa van Sam & Sam Clark (uit hun kookboek ‘Moro East’).
Als je de fraai vormgegeven tuin nu ziet, met zijn moestuinbakken, fruitbomen en fleurige borders, zou je niet zeggen dat deze driehonderd vierkante meter twee jaar gelegen nog bestonden uit enkel een modderig grasveld en veel onkruid. Myrle en haar man hebben zich...
Van alle pronkbonen vormen ‘Boerentenen’ de allergrootste witte dopbonen die vaak tot meer dan 4 cm lang kunnen worden. Vier tot vijf van zulke groene peulen met binnenin telkens een vijftal witte reuze dopbonen zijn meestal ruim voldoende per persoon. Je hebt dus zo een maaltje bij elkaar geplukt en gedopt.
Heb je weinig ruimte of een muur die wel wat groener kan? Dan is een verticale pallettuin de oplossing. Leuk om te maken en mooi om te zien.
Radijs geoogst? Je kunt ze natuurlijk uit het handje eten, maar wat denk je van deze knapperige radijschips. Ook kinderen zijn er gek op.