Bohnen, Birnen, Speck - Stadstuinieren
recept

Bohnen, Birnen, Speck

Bohnen, Birnen, Speck, ofwel bonen, peren en spek. Dit is een zeer smakelijk Duits gerecht, snel klaar en weer eens iets anders.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram jonge sperziebonen • 500 gram jonge krielaardappels
  • Vijf sappige handperen
  • 250 gram mager ontbijtspek
  • 1,5 eetlepels mosterd Dyon of probeer eens Tierentyn uit Gent, heerlijke winkel met alleen mosterd. Pas de mosterd aan naar smaak.

Bereiding van de bohnen, birnen & speck:

  1. Kook of stoom de aardappels en de bonen beetgaar
  2. Snij het spek in kleine reepjes en laat het in een wat grotere pan knapperig worden, schep ze uit de pan en zet ze even apart
  3. Schil de peren , verwijder het klokhuis en snij ze in dobbelsteentjes
  4. Doe bonen en aardappels in de pan waar nog wat spekvet in zit, roer het om en voeg de mosterd toe
  5. Voeg de peren toe en roer om – laat het even zachtjes doorwarmen
  6. Voeg op het laatst het knapperige spek toe, roer voorzichtig om en dien op.

Zo makkelijk is dit bohnen, birnen & speck gerecht. Het zijn veelgebruikte groenten, maar een combinatie die je zelf niet snel zou hebben gemaakt. Eet smakelijk!

Meer inspiratie:

Hummus van tuinbonen
Tuinbonen tabouleh
Bonen oogsten en drogen – om te eten en als zaaigoed

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2013-01 – Tekst: Annelies den Hartog

Meer over:

logo
Sluiten
close