recept
Bohnen, Birnen, Speck, ofwel bonen, peren en spek. Dit is een zeer smakelijk Duits gerecht, snel klaar en weer eens iets anders.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram jonge sperziebonen • 500 gram jonge krielaardappels
- Vijf sappige handperen
- 250 gram mager ontbijtspek
- 1,5 eetlepels mosterd Dyon of probeer eens Tierentyn uit Gent, heerlijke winkel met alleen mosterd. Pas de mosterd aan naar smaak.
Bereiding van de bohnen, birnen & speck:
- Kook of stoom de aardappels en de bonen beetgaar
- Snij het spek in kleine reepjes en laat het in een wat grotere pan knapperig worden, schep ze uit de pan en zet ze even apart
- Schil de peren , verwijder het klokhuis en snij ze in dobbelsteentjes
- Doe bonen en aardappels in de pan waar nog wat spekvet in zit, roer het om en voeg de mosterd toe
- Voeg de peren toe en roer om – laat het even zachtjes doorwarmen
- Voeg op het laatst het knapperige spek toe, roer voorzichtig om en dien op.
Zo makkelijk is dit bohnen, birnen & speck gerecht. Het zijn veelgebruikte groenten, maar een combinatie die je zelf niet snel zou hebben gemaakt. Eet smakelijk!
Meer inspiratie:
Hummus van tuinbonen
Tuinbonen tabouleh
Bonen oogsten en drogen – om te eten en als zaaigoed
Stadstuinieren 2013-01 – Tekst: Annelies den Hartog