Broccoli parmesan fritters

Broccoli is een veelzijdige groente die vaak wordt gekookt, maar de smaak komt het best tot zijn recht als het rauw of gestoomd wordt. Eén van mijn favoriete manieren om broccoli te bereiden is in de vorm van “broccoli Parmesan fritters”. Dit gerecht is perfect als tussendoortje, lunch of picknickgerecht en is eenvoudig te maken.
Parmesan fritters met broccoli zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Broccoli is rijk aan vitamines C en K, vezels en antioxidanten. Dit gerecht is dus niet alleen een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, maar ook een gezonde keuze.
Of je nu een ervaren kok bent of een beginner in de keuken, dit recept is eenvoudig te volgen en levert altijd een smakelijk resultaat op. Het is ook een geweldige manier om kinderen meer groenten te laten eten, omdat de fritters een aantrekkelijke textuur en smaak hebben die zelfs kieskeurige eters zullen waarderen.
Meer inspiratie:
Broccoli met noedels en palmkool
Spigariello broccoli – Kweken en oogsten
Risotto met geroosterde radijsjes
Recept broccolitaartjes
Stadstuinieren 2016-03. Tekst & fotografie: Stella Faber.
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!