Galette met bramen en herfstframbozen - Stadstuinieren
recept

Galette met bramen en herfstframbozen

Bramen in de keuken

Met bramen kan je heel veel kanten op.  Ze combineren goed met kip en eend, rode wijn, meloen, appel en room. Bramen met yoghurt en muesli is een favoriet ontbijt van mij. Bramenijs met rode wijn of in een salade met meloen is ook heerlijk. Of je gebruikt je bramen om een lekkere galette te maken.

Recept: Galette met bramen en herfstframbozen

Dit heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • een snufje zout
  • 50 gram suiker
  • 110 gram koude roomboter
  • 2 eieren
  • 250 gram bramen
  • 250 gram frambozen
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels suiker

Zo maak je het:

  1. Meng 200 gram bloem met een snufje zout en 50 gram suiker.
  2. Snijd 100 gram koude roomboter in stukken en meng deze met het bloemmengsel tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg een ei toe en kneed tot een bal. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit en leg het op een bakblik.
  5. Meng 250 gram bramen, 250 gram frambozen, 2 eetlepels bloem en 4 eetlepels suiker (naar smaak) en leg op het deeg. Vouw de randen naar binnen zodat je een mooie rustieke vorm krijgt.
  6. Klop een ei los en bestrijk de randen van het deeg. Bestrooi het deeg met een theelepel suiker.
  7. Bak de galette in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten bruin.

 

Meer inspiratie:

Groots genieten met klein fruit
Recept: Courgette carpaccio
Tips van Floor: Seizoensgroenten
Hartige taart met snijbiet en stengelui 

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2018-02  Tekst: Marleen van Es

logo
Sluiten
close