Gevulde crêpes met seringensiroop - Stadstuinieren
recept

Gevulde crêpes met seringensiroop

Er is niets lekkerder dan een belegde crêpe, en al helemaal als je er seringensiroop in doet. Seringen kan je in Nederland wildplukken en je kan er veel mee maken. Vandaag delen we ons recept voor gevulde crêpes met seringensiroop.

Ingrediënten crêpes:

  • 4 eieren
  • 1 1/2 kopje melk
  • 1 1/2 tl suiker
  • Snufje zout
  • 1 kopje zachte boter

Werkwijze crêpes

  1. Klop de eieren met melk, suiker en zout.
  2. Voeg de bloem toe, klop tot een glad deeg en laat een uur rusten in de koelkast.
  3. Bak dunne crêpes van het beslag in een anti-aanbakkoekenpan.
  4. Laat de crêpes afkoelen en leg vetvrij papier tussen de crêpes zodat ze niet aan elkaar plakken.

Ingrediënten vulling:

  • 3/4 kop suiker
  • 1/2 kopje bloem
  • 2 kopjes room
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 el boter
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 kopje seringenbloempjes zonder steeltjes, los geplukt

Werkwijze vulling

  1. Gebruik een pan met een dikke bodem en doe hierin de suiker, room en bloem en roer dit tot een gladde crème.
  2. Laat ongeveer 2 minuten doorkoken.
  3. Roer 1/2 kop hete crème door de eieren.
  4. Giet het eimengsel terug in de pan, verwarm het op een laag vuur – maar laat niet koken.

Ingrediënten siroop:

  • 1/4 kopje suiker
  • 2 tl maïzena
  • 1 kopje water
  • 1 1/2 kop seringbloempjes
  • 2 el bevroren bosbessen
  • enkele gekonfijte seringbloemen

Werkwijze siroop

  1. Voeg suiker, maïzena en water in een steelpan en roer tot een gladde massa.
  2. kook en roer op een matig vuur gedurende 1 minuut.
  3. Voeg de bloemen en bosbessen toe, kook ongeveer 2 minuten door en zeef daarna de afgekoelde siroop.
  4. Vul de crêpes met de room en dol ze op, of vouw ze tot een envelop.
  5. Leg de crêpes op de siroop, of doe deze in de crêpes.
  6. Garneer met gekonfijte seringenbloemen.

Smakelijk!

Meer inspiratie:

Wildplukken: Seringen
Wortelpannenkoeken
Spinazie met zoete pannenkoeken
Pompoenpannenkoeken

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Online los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2021 – 02. Tekst: Edwin Flores.

logo
Sluiten
close