Gevulde pattisons - Stadstuinieren
recept

Gevulde pattisons

Quinoa is niet alleen lekker op zichzelf, maar ook met pattisons! Er zijn ontelbare manieren om quinoa in de keuken te gebruiken, vandaag delen we het recept van gevulde pattisons met quinoa. Dit wil je proberen!

Ingrediënten:

  • 200 gram quinoa
  • 4 pattisons 
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 sjalotjes of lente-ui
  • 400 gram spinazie (gewassen)
  • 10 gram pijnboompitten (geroosterd)
  • Verse tijm
  • Snufje versgemalen zout en peper

Zo maak je de gevulde pattisons:

  1. Kook de quinoa. Verwarm de oven voor op 190ºc
  2. Hol de pattisons uit door de kop af te snijden en het vruchtvlees uit te scheppen met bv. een meloenschep. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Smeer de binnenkant in met wat olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Fruit de sjalotjes en voeg daar de stukjes vruchtvlees aan toe. Bak deze kort en voeg op het laatste moment de spinazie toe.
    Haal van het vuur en meng dit samen met de gekookte quinoa. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  4. Vul de pattisons met de mix, verkruimel de geitenkaas en strooi die er samen met de pijnboompitten overheen.
    Bak alles ca. 30 min in een met folie afgedekte ovenschaal met een laagje water erin. Controleer tussendoor of ze gaar zijn.
  5. Zodra ze gaar zijn verwijder je de folie en plaats je de pattisons nog enkele minuten onder de grill totdat de kaas goudbruin geworden is.

Tip: Vervang de patisson door courgette, paprika of mini pompoenen.

Meer inpsiratie:

Gevulde sla met quinoa en geroosterde asperges
Patisson kweken en oogsten
Amarant kweken en oogsten
Bloemkool – courgettesoep

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren: 2021-04 | Tuinverhalen.

logo
Sluiten
close