Jonge tuinbonen met mascarpone - Stadstuinieren
recept

Jonge tuinbonen met mascarpone

Wil je een heerlijk fris recept waar je geen genoegen van kunt krijgen? Dan is dit jonge tuinbonen met mascarpone recept iets voor jou! Het is gemakkelijk te maken en zoals ik al zei, heerlijk!

Reken per persoon op 750 gram tot een kilo te doppen tuinbonen.
Voor vier personen kom je dus op drie a vier kilo.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram gekookte ham
  • Vijf eetlepels mascarpone
  • Een bosje verse peterselie
  • Een paar takjes bonenkruid
  • Half bosje bieslook
  • eventueel een teentje knoflook uit de pers

Bereiding van de jonge tuinbonen met mascarpone:

  1. Kook of stoom de tuinboontjes gaar, dit doe je meestal tot de tuinboontjes beginnen te drijven.
  2. Snijd de ham in de tussentijd in reepjes van een 1 cm breed.
  3. Knip de peterselie, bonenkruid en bieslook fijn (met een kruidenschaar gaat het heel goed).
  4. Roer de mascarpone door de tuinbonen, niet teveel, anders wordt het te zwaar.
  5. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer deze voorzichtig om.
  6. Serveer met aardappelen, het liefst krielaardappelen.

Tip: Het is lekker met varkenshaas!

En zo maak je dit simpele recept. Het is misschien een combinatie waar je niet snel aan zou denken, maar het is o zo lekker! Tijd om de jonge tuinbonen met mascarpone te eten, eet smakelijk!

Meer inspiratie:

Recepten met Winterpostelein
Aardappel pannenkoeken
Gevulde zoete aardappel
Mislukte aardappeloogst

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Online los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2013-01 – Tekst: Annelies den Hartog

logo
Sluiten
close