Waterkers heeft een pittige en uitgesproken smaak. Je kunt het rauw door een salade mengen, gebruiken als garnering of als smaakmaker in een yoghurtsaus of -dip. Het kan ook gekookt worden, bijvoorbeeld in een soep of door er een heerlijke omelet met champignons en waterkers van te maken.
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 250 g kastanjechampignons
- snufje versgemalen zout en peper
- handje waterkers
- 3 eieren
- klontje boter
- geraspte parmezaanse kaas
- sneetje bruin brood
Zo maak je de omelet met champignons en waterkers:
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak 250 gram kastanjechampignons zacht. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de champignons in een kom en meng met een handje waterkers.
- Klop 3 eieren met een garde of vork goed los. Voeg een snuf zout en wat versgemalen peper toe.
- Smelt een klontje boter in een ruime anti-aanbakpan en voeg de eieren toe als het schuim is verdwenen. Laat het ei op matig vuur in ongeveer 15 minuten stollen.
- Leg het champignon-waterkers mengsel op een helft en strooi er 1 eetlepel Parmezaanse kaas over. Vouw dubbel en laat de omelet uit de pan op een bord glijden. Strooi er meer kaas naar smaak over en serveer met knapperig bruin brood.
Meer inspiratie:
Spinazie omelet
Waterkefir uit de tuin
Gepofte wortel, sneeuw van jonge geitenkaas, rode biet, ui en waterkers
Winterspinazie oogsten + recept omelet
Stadstuinieren: 2021-04 | Groene portretten. Tekst en fotografie: Marleen van Es.