Pasta met daslook pesto

Daslook kun je oogsten van februari tot april. Dit is lekker in salades, boter en pesto. Daarna volgen de bloemen; deze zijn lekker en decoratief in salades, een bloemenboter of in sauzen. Zo ook in een heerlijke pasta met daslook pesto. Vanaf mei kun je het zaad oogsten en de bollen, die je zoals knoflook kunt gebruiken, oogst je vanaf november tot eind januari.
Maar let op: Verwar daslook niet met de giftige lelietjes-van-dalen. Kneus altijd eerst het blad: het moet écht sterk naar look ruiken. Zo niet, blijf er dan vanaf.
– Spaghetti voor 4 personen
– 10 daslookblaadjes, grof gesneden
– 4 eetlepels daslookpesto gemaakt van een bos daslook, handvol hazelnoten, olijfolie, theelepel suiker, zout en peper. Doe dit allemaal in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pesto
– 1 ui
– Extra olijfolie
– Geraspte oude kaas naar smaak
– Extra peper en zout naar smaak
– Wat zest van een citroen naar smaak
Wildplukken: Daslook
Op stap met: De Onkruidenier
Geneeskrachtige kruiden
Vlog: Zo maak je een kruidenspiraal
Moestuin voor kinderen: De aanleg
Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Edwin Florès
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!