Peterseliewortelsoep

Peterseliewortel wordt gekweekt om de grote witte penwortel. Zoals de naam al doet vermoeden is het een variant van de bekende peterselie. Peterseliewortel kun je verwerken in stamppot, stoofpotjes, puree of soep. Maar ook roosteren en combineren met andere groente in een winterse salade. De smaak gaat goed samen met aardappel, appel, boter, knoflook, noten en wortel. Tijd om ons peterseliewortelsoep recept met jullie te delen.
Tip: Ook de bladeren van de plant zijn eetbaar. Niet weggooien dus! Gebruik de bladeren op dezelfde manier als peterselie.
En zo maak je de peterseliewortelsoep, makkelijk hé?!
Engelwortel gin zelf maken
Wortelsalade
Venkelsoep met saffraan
Groene paprikasoep recept
Stadstuinieren: 2022-04. Tekst en fotografie: Marleen van Es.
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!