Rode uien en gedroogde vruchten chutney

Combineer rode uien met appels, peren, kaneel en gember en je krijgt een heerlijk kruidige chutney. Lekker bij gevogelte en varkensvlees, maar ook bij gegrilde wintergroenten (aardpeer, wortel, pompoen) en verschillende kazen. Serveer de chutney bijvoorbeeld bij een tosti of een kaasplankje met zachte romige kazen zoals een brie. Ook lekker is een salade van avocado en geraspte wortel met sneetjes geroosterde brood en deze heerlijke rode uien en gedroogde vruchten chutney.
Tip: Door zuur (azijn) kunnen metalen deksels roesten. Gebruik voor chutneys daarom schroefdeksels met een plastic/rubberen laagje aan de binnenkant. Of kies voor weckpotten met glazen deksels.
Chutney van groene tomaten
Inmaken en bewaren: Appels lekkers voor later
Inmaken en bewaren: Siroop maken
Zelf ketchup maken
Stadstuinieren: 2019-04 | De kunst van het bewaren
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!