Rozenbottelsiroop - Stadstuinieren
recept

Rozenbottelsiroop

Pannenkoeken zijn heerlijk met siroop, maar wist je dat je ook een heerlijke siroop kunt maken van rozenbottel? Ideaal als je nog wat rozenbottel oogst hebt en wat nieuws wilt proberen. Zo maak je de rozenbottelsiroop:

Ingrediënten

  • Rozenbottel oogst
  • 300 g fijne suiker
  • water

Zo maak je de rozenbottelsiroop

  1. Verwijder de stokjes van de rozenbottel en snijd fijn met een keukenmachine.
  2. Stop in een pan en zet onder water.
  3. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Zeef door dubbele laag neteldoek en lat 30 minuten uitlekken.
  5. Herhaal stap 4 om alle fijne haartjes te verwijderen.
  6. Meet hoeveel sap je over hebt. Voeg vervolgens 300 g fijne suiker toe voor elke 500 ml sap.
  7. Warm dit al roerend langzaam op, totdat de suiker is opgelost. Breng dan 3 minuten aan de kook.
  8. Giet de rozenbottelsiroop over in gesteriliseerde potten of flessen.

Tip: gebruik de rozenbottelsiroop binnen vier maanden en bewaar na opening in de koelkast. Heerlijk over yoghurt, ontbijtgranen, gebak en pannenkoeken!

Dit is een makkelijke manier om je rozenbottel oogst te verwerken, maar mocht je nou toch nog wat oogst overhouden; dan kan je deze ook inmaken om te bewaren.

Meer inspiratie:

Inmaken en bewaren: Siroop maken
Siroop van frambozen en rozen
Verfrissende aardbeienlimonade
Zelf Tijmsiroop maken

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren: 2020-04 | Stadstuinieren

Meer over:

logo
Sluiten
close