Warme salade met winterpostelein - Stadstuinieren
recept

Warme salade met winterpostelein

Het blad van winterpostelein kun je rauw of kort gekookt eten. Het is lekker door de salade of stamppot. Je kunt het eigenlijk net als spinazie verwerken. Of net zoals wij in een warme salade met winterpostelein!

Ingrediënten:

De ingrediënten van de warme salade met winterpostelein zijn voor 2 personen

  • stuk pompoen van 400 g
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • vers gemalen zout
  • cayennepeper
  • 100 g parelgort
  • 2 handen winterpostelein
  • 40 g pijnboompitten
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie
  • 60 g zachte geitenkaas

Zo maak je de warme salade met winterpostelein:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een stuk pompoen van ongeveer 400 gram in blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Doe er 2 tenen knoflook in de schil bij. Bestrooi met zout en een beetje cayennepeper.
  3. Rooster de pompoen 25 minuten in het midden van de oven.
  4. Kook 100 gram parelgort in 25 minuten gaar.
  5. Vis de gepofte tenen knoflook uit de ovenschaal, laat iets afkoelen en pel de tenen.
  6. Doe 2 handen winterpostelein met de knoflook, 40 gram pijnboompitten, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas en 50 ml olijfolie in een kom en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe de parelgort en pompoen in een schaal en hussel met de winterposteleinpesto.
  8. Brokkel 60 gram zachte geitenkaas erover en serveer direct.

Meer inspiratie:

Jonge tuinbonen met mascarpone
Bieslookbloem azijn zelf maken
Knolselderijsoep met porcini
Hartige courgettekoekjes

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren: 2021-04 | Groene portretten. Tekst en fotografie: Marleen van Es.

logo
Sluiten
close