recept
Wist je dat je van wortel ook heerlijke pannenkoeken kunt maken? Ideaal wanneer je iets nieuws voor de brunch wilt proberen, daarom delen we dit heerlijke wortelpannenkoeken recept!
Ingrediënten:
Hiermee kan je 8 wortelpannenkoeken maken
- 200 g winterwortel
- 1 kopje water
- 2 el kokosolie
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 50 g basterdsuiker
- 2 eieren
- 125 ml melk
Zo maak je de wortelpannenkoeken:
- Schil een stuk winterwortel van ongeveer 200 gram en snijd in blokjes.
- Kook de wortelblokjes met een kopje water in ongeveer 10 minuten zacht. Giet het water af en voeg 2 eetlepels kokosolie toe zodat de olie vloeibaar wordt. Prak de wortelblokjes met een vork fijn en meng met de olie.
- Vul de maatbeker van de staafmixer met 125 gram zelfrijzend bakmeel. Neem een halve theelepel baking soda, zout, kaneel en gemberpoeder en een mespunt kruidnagelpoeder en doe bij het meel. Doe 50 gram basterdsuiker erbij en roer het droge mengsel even door.
- Voeg 2 eieren, 125 ml melk en de wortel toe en mix het met de staafmixer tot een luchtig beslag.
- Verhit een koekenpan en smelt een theelepel kokosolie. Schenk een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Meer inspiratie:
Zoet pompoenbrood
Spinazie met zoete pannenkoeken
Aardappel pannenkoeken
Pompoen-pannenkoeken 🥞
Stadstuinieren: 2019-04. Tekst en fotografie: Marleen van Es.