Zoet pompoenbrood - Stadstuinieren
recept

Zoet pompoenbrood

Wist je dat je pompoen ook in zoete gerechten kunt verwerken? Meng pompoenpuree door (cake)beslag, doe er wat specerijen zoals gember, kaneel en kruidnagel bij en bak wafels of een cake. Met dit recept kan je heerlijk zoet pompoenbrood maken!

Ingrediënten:

  • (stuk van) 250 g pompoen
  • 175 g zachte boter
  • 140 g heldere honing
  • 3 eieren
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 1 el gemalen gember
  • 2 el rietsuiker

Zo maak je het zoet pompoenbrood:

  1. Schil een stuk pompoen van 250 gram en rasp het grof. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een langwerpig cakeblik met bakpapier.
  3. Meng 175 gram zachte boter met 140 gram heldere honing en 3 eieren. Voeg de pompoen toe en roer goed. 
  4. Meng 350 gram zelfrijzend bakmeel met 100 gram lichte basterdsuiker en 1 eetlepel gemalen gember.
  5. Stort het beslag in het bakblik en bestrooi met 2 eetlepels rietsuiker.
  6. Bak in 1 uur goudbruin. Laat 5 minuten in het bakblik staan en haal dan uit het bakblik om op een rooster verder af te laten koelen.

Tip: Lekker met boter. 

En zo maak je zoet pompoenbrood!

Meer inspiratie:

Pompoentaart
Pompoensoep
Pompoenwafels
Pompoen-pannenkoeken 🥞

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren: 2022-04. Tekst en fotografie: Marleen van Es.

Meer over:

logo
Sluiten
close