Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Gezichtsmasker met bosbessen

Vetverbrander en een mooie huid In bosbessen zitten stoffen die ervoor zorgen dat je vet sneller verbrandt. Je wordt dus slanker van het eten van bosbessen, mits je een normaal gevarieerd dieet eet. Daarnaast bezit de bosbes veel collageen een stof die ervoor zorgt...

Groene Portretten: Aardappels

De aardappel (Solanum tuberosum) komt uit de Solanaceae familie (de nachtschadefamilie), waar ook de tomaat, aubergine en paprika bij horen. Hij is afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, waar een stuk of 8 rassen in het wild groeien die de voorouders zijn...

Groene Portretten: Wortels

    Wortels (Daucus carota) hebben een lange en verwarrende geschiedenis. De wilde voorvader van onze huidige wortel komt vermoedelijk uit Perzië, uit gebieden als het huidige Iran en Afghanistan. In Zwitserland zijn echter ook sporen van wortelzaad gevonden die...

Groene Portretten: Bieten

Over het kweken van bieten (Beta vulgaris) wordt weinig geschreven in de klassieke geschriften. De oudst overlevende verzameling van Romeinse recepten “Apicius” (waarschijnlijk samengevoegd in de late 4e of vroege 5e eeuw na Christus) geeft echter wel een recept voor...

Honingzwammen in honing

Honingzwammen in honing Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 300 gram honingzwammen zonder steel 1 takje rozemarijn (gehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel honing 1 eetlepel balsamicoazijn zout & peper naar smaak Werkwijze: Verwarm de oven tot 180 graden....

Quiche met verschillende boleten

Quiche met verschillende boleten Ingrediënten: 8 plakken bladerdeeg 600 gram verschillende boleten, in grove stukken gesneden 2 eetlepels boter 1 eetlepel olijfolie 4 in grove stukken gehakte sjalotten 2 teentjes gesnipperde knoflook 2 eieren 2 deciliter room Peper en...

Pasta met groene kool en paddenstoelen

PASTA MET GROENE KOOL EN PADDENSTOELEN Voor 6 personen Ingrediënten: • 400 gram pasta • 100 gram pancetta (Italiaans spek) • 400 gram savooiekool • 1 teen knoflook • 200 gram paddenstoelen • 1 kopje bouillon • 6 eetlepels extra vergine olijfolie • geraspte pecorino...

Groene Portretten: Asperges

Asperges (Asparagus officinalis) worden beschouwd als een delicatesse en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. De plant is in Europa nog steeds in het wild te vinden en groeit graag langs rivieren en in kustgebieden. Bij de Oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen...

Recept met sperziebonen: Bohnen, Birnen, Speck

Recept met sperziebonen: Bohnen, Birnen, Speck Dit is een zeer smakelijk Duits gerecht, snel klaar en weer eens iets anders. Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram jonge sperziebonen • 500 gram jonge krielaardappels Vijf sappige handperen 250 gram mager ontbijtspek...