Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Spread van erwten

Recept: Spread van erwten Ik heb deze keer een spread van erwten gemaakt, wat trouwens heel erg lekker is op het Duitse aardappelbrood! Je kunt met zo’n spread (dip, pesto, tapenade, puree of hoe je het ook wilt noemen) eindeloos variëren en er helemaal je eigen draai...

Parmigiana di melanzane e ricotta

Parmigiana di melanzane e ricotta Een gerecht waarin aubergine een absolute hoofdrol speelt is het Italiaanse Parmigiana di melanzane. Wij kozen voor variatie door de gebruikelijk mozzarella te vervangen door ricotta. Zo is het wat frisser en minder zwaar.   Recept...

Recept met Cavolo Nero

Moestuinrecept met Cavolo Nero Bijgerecht, 4 personen Palmkool, Cavolo Nero, wordt ook wel zwarte kool genoemd omdat hij na bereiding donker kleurt. Palmkool heeft een zachte smaak en is ideaal om te smoren, koken en roerbakken. Dit recept is heerlijk met pasta of...

Quiche van chef-kok Levon Timmers

RECEPT: Quiche van chef-kok Levon Timmers Ingrediënten: • 200 gram courgette • 100 gram wortel • 1 stronk prei • 6 eieren • 2 dl room • 1 ui • 2 teentjes knoflook Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm of kleine springvorm in met boter (gebruik...

Groen- Hollandse Rode

Recept van Femke Mosch van de PRIKbar (speciaal voor de lezers van Cashew Stadstuinieren) Groen- Hollandse Rode Cocktail van Hollandse bodem. Door de appelazijn lekker verkwikkend en dorstlessend. Ingrediënten 1cl bosvruchtenlimonade - 1 cl appelazijn - 4 cl...

Recept met Schorseneren

In de keuken is er behoorlijk wat mogelijk met de schorseneer. Mij leek het een leuk idee om een recept uit de 18e eeuw te proberen. Ik vond het in het boek "Nieuwe Vaderlandsche Kookkunst" uit 1797: Als de fchorfeneelen gefchraapt zyn, fnydt menze aan ftukjens ter...

Recept: Mini quiches met aardperen

Dit is een leuk en makkelijk gerecht om te maken voor een buffet. Je kunt het vooraf bereiden en opgewarmd serveren. Maar ook koud zijn de taartjes lekker. De aardpeer is nog redelijk onbekend dus de kans is groot dat je je gasten er mee kunt verrassen!

Gezichtsmasker met bosbessen

Vetverbrander en een mooie huid In bosbessen zitten stoffen die ervoor zorgen dat je vet sneller verbrandt. Je wordt dus slanker van het eten van bosbessen, mits je een normaal gevarieerd dieet eet. Daarnaast bezit de bosbes veel collageen een stof die ervoor zorgt...

Groene Portretten: Aardappels

De aardappel (Solanum tuberosum) komt uit de Solanaceae familie (de nachtschadefamilie), waar ook de tomaat, aubergine en paprika bij horen. Hij is afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, waar een stuk of 8 rassen in het wild groeien die de voorouders zijn...