Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Recept: Kippensoep met aardpeer en brandnetel

Bij een zachte winter kan je tot diep in de winter of zelfs tot in het voorjaar voldoende wilde groenten voor in de soep plukken. Ik weet precies welke planten waar staan en ik pluk een klein pondje brandneteltopjes voor in de soep. Op de grond speur ik verder naar afgestorven blad van smeerwortel en paardenbloem.

Tarbot met een Hollandaisesaus van duindoorn

Tarbot met een Hollandaisesaus van duindoorn Ingrediënten 4 mooie tarbotfilets 4 handen vol met wilde melde of waterkers 3 handen cantharellen Boter om in te bakken 3 gedroogde witte sneetjes brood (broodkruim)   Ingrediënten Hollandaisesaus 150 gram gesmolten boter,...

Sleedoorn brandewijn

Ik vind jenever, brandewijn of wodka puur niet te drinken maar houd ervan als er een smaak aan zit. Dat kun je doen door er limoen of citroen aan toe te voegen, maar geloof me, niets verslaat een fles eigen aangemaakte alcohol met sleedoorn of mispels. Of varieer en combineer eens met vlier, appelbes en duindoorn…

Recept: Jonge tuinbonen met mascarpone

Recept met tuinbonen: Jonge tuinbonen met mascarpone Reken per persoon op 750 gram tot een kilo te doppen tuinbonen. Voor vier personen kom je dus op drie a vier kilo. Ingrediënten voor 4 personen: 250 gram gekookte ham Vijf eetlepels mascarpone Een bosje verse...

Pittige salsa met duindoorn

Pittige salsa met duindoorn (voor bij vis of kip)   Ingrediënten 1 rode paprika 1 groene paprika 1 rode ui 1 of 2 verse hete pepers (naar smaak) 2 kopjes verse of bevroren duindoornbessen Enkele korianderblaadjes Half kopje suiker Half kopje duindoornazijn Peper en...

Recept Mie Goreng

Mie Goreng Hoofdgerecht, 4 personen Een topper uit de Aziatische keuken is Mie of Mee Goreng (in Indonesië heet het Mie en in Maleisië Mee). Het is een makkelijk gerecht dat vele variaties kent. In veel Aziatische landen eet je het in stalletjes op straat, waar het...