Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Recept: Salade met rauwe spruitjes

Recept: Salade met rauwe spruitjes

Recept:  Salade met rauwe spruitjes Het schrijven van dit artikel betekende natuurlijk wel dat ik in de keuken aan de slag moest met mijn alles behalve favoriete groente! Één ding was zeker: ik zou ze niet gaan koken. Want alleen al de weeë lucht van gekookte...

Recept: Walnotenpasta

Recept: Walnotenpasta

Wie thuis een notenpers heeft staan, zal het liefst de olie uit de walnoten willen halen. Deze olie is super zacht en heerlijk over een salade. Andere culinaire opties zijn er echter ook, van walnotentaart tot deze heerlijke walnotenpasta.

Eten uit de stadstuin: Pompoenwafels

Eten uit de stadstuin: Pompoenwafels

Als je zo’n hele grote pompoen van acht kilo aansnijdt, dan wil je natuurlijk niet een hele week pompoensoep eten. Een deel van de pompoen vries ik onbewerkt, maar wel geschild en in kleine stukken gesneden in. Natuurlijk eet ik dan pompoensoep, ik rooster stukken pompoen voor de salade en maak ik pompoenhummus (zó lekker). Maar je kunt pompoen ook in zoete gerechten verwerken. Wat denk je van wafels?

Groene Portretten: Sla

Groene Portretten: Sla

Als beginnend moestuinier is het bemoedigend om tijdens je eerste seizoen al wat successen te boeken. Er zijn een aantal groenten die daar bijzonder geschikt voor zijn omdat er weinig mis mee kan gaan. Sla hoort daar absoluut bij. Mij gaf het in ieder geval een enorme kick toen ik mijn allereerste zaailingen in mooie, groene kroppen zag veranderen. Om van de eerste oogst nog maar niet te spreken… wat smaakte dat anders dan de sla uit de supermarkt. Deze blaadjes glansden en waren knapperig en fris!