fbpx

Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Kleurstof uit eigen tuin

Kleurstof uit eigen tuin

Wat kan het toch heerlijk zijn om in je eigen tuin of op je balkon te genieten van een kopje koffie of thee met een kleurrijk gebakje. Gelukkig is het niet nodig om daarvoor speciale voedsel-kleurstoffen in huis te hebben. Het is namelijk heel gemakkelijk om met planten, groenten en fruit je eigen natuurlijke kleurstoffen te maken. Je kunt dit toepassen op zowel zoete als hartige recepten.

Eten uit de stadstuin: Broccoli

Eten uit de stadstuin: Broccoli

De broccoli en palmkool uit mijn tuin komen goed tot hun recht in dit recept. Voor deze koude salade gebruik ik graag boekweit- of groene thee noedels. Je kunt het kopen bij de Toko. Het is lichte avondmaaltijd waarin de broccoliroosjes een nootachtige smaak krijgen. Het gerecht is vegan.

Recept Zwarte bessen limonade

Recept Zwarte bessen limonade

Wat ik graag maak van zwarte bessen (behalve jam) is limonade. Van zo’n dieprood gevulde karaf fleurt elke zomerse tafel op en bijna iedereen vindt het lekker. Met zwarte bessen kun je trouwens de meest lekkere dingen maken; jam, sap, toetjes, gelei, taart, wijn, siroop… teveel om op te noemen.

Recept: Salade met rauwe spruitjes

Recept: Salade met rauwe spruitjes

Het schrijven van dit artikel betekende natuurlijk wel dat ik in de keuken aan de slag moest met mijn alles behalve favoriete groente! Één ding was zeker: ik zou ze niet gaan koken. Want alleen al de weeë lucht van gekookte spruitkool staat me tegen. Er moest toch een manier van bereiden zijn die mijn mening over spruitjes kon veranderen? Stomen? Smoren? Roerbakken? Roosteren?