Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Eten uit de stadstuin: Venkel

Voor venkel zou je ieder jaar een plekje in de tuin moeten reserveren. De smaak van venkel uit de tuin is intens en pittig. Echt een groot verschil met venkel uit de winkel. En van de venkel uit de tuin kun je behalve de knol, ook het lekkere loof gebruiken!

Recept: Vijgencompote

Vijgen zijn kwetsbare vruchten die niet lang houdbaar zijn. Eet ze dus het liefst dezelfde dag nog op. Bijvoorbeeld in een lekkere vijgencompote.

Recept Kartoffelbrot

Recept: Kartoffelbrot Het is erg leuk om rassen te kweken die je niet in de winkel of op de markt kunt kopen en om daar dan nieuwe en onbekende recepten mee uit te proberen. Duits “Kartoffelbrot” bijvoorbeeld. Ik had het wel eens gegeten, maar nog nooit zelf gebakken....

IJs uit eigen tuin

Met de zomer komt de warmte. En bij warmte heb je meteen zin in koel. Bijvoorbeeld in de vorm van een lekker ijsje. Vooral kinderen zijn er dol op en lusten wel elke dag een ijsje. En waarom ook niet?
Het meeste consumptie-ijs bevat teveel vet, zit boordevol suiker en dan hebben we het nog niet over een heel gamma aan kleur-, geur- en smaakstoffen. Maar het kan ook anders. Een stuk ‘natuurlijker’, gewoon met de tuin als inspiratie.

Zomerse bessentaartjes

Het hoogtepunt van het zomerse oogstseizoen is het moment dat je in de tuin overweldigd wordt door het enorme kleurrijke aanbod aan bessen. Die kleine kleurige pareltjes van de zomer vormen meteen de basis voor speelse creativiteit in de keuken. Laat je leiden puur door kleur, geef ze een eenvoudige basis, voeg een beetje zachte room toe om de friszoete smaak te begeleiden en versterk hun glans met een laagje bovenop. Zo eenvoudig is het om al dat moois uit de tuin om te zetten tot heerlijke bessentaartjes.