fbpx

Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Zelf plantaardige melk maken

Zelf plantaardige melk maken

Met soyamelk en rijstmelk ben ik al een tijdje vertrouwd, maar ik had tot voor kort niet kunnen vermoeden dat ik zelf binnen een mum van tijd en op super eenvoudige wijze melk zou kunnen maken van walnoten uit de tuin of van hazelnoten uit het park en dat deze melk ook nog eens ontzettend lekker zou zijn!

Recepten met Winterpostelein

Recepten met Winterpostelein

Het is midden januari, de vrieskou is net een dag of twee verdwenen en plotseling loop je tegen een veldje winterpostelein aan. Niets is lekkerder dan een mooie salade van wilde postelein midden in de winter, maar nog lekkerder is een stamppot van postelein! De bladeren en bloemen worden vooral gegeten in salades. Ze zijn ook heerlijk bij vis.

Recept: Mini quiches met aardperen

Recept: Mini quiches met aardperen

Dit is een leuk en makkelijk gerecht om te maken voor een buffet. Je kunt het vooraf bereiden en opgewarmd serveren. Maar ook koud zijn de taartjes lekker. De aardpeer is nog redelijk onbekend dus de kans is groot dat je je gasten er mee kunt verrassen!

Boerenkool: verrassend anders

Boerenkool: verrassend anders

Ben je uitgekeken op de klassieke stamppot in talloze winterse variaties, dan wordt het misschien tijd voor een boerenkooltaart. Of: hoe maak je dat boerenkool eens verrassend anders op tafel komt. De smaak van boerenkool is niet echt uitgesproken en laat zich mooi combineren met aardappelen en ui. Voor een pittig accent gebruik je oude kaas en knoflook.

Recept: Pickles van meiraapjes

Recept: Pickles van meiraapjes

Pickles of zoetzuur zijn knapperige groenten die je bij een burger, een rijstgerecht of een taco kunt serveren. In plaats van de bekende komkommer, augurk of ui kun je ook meiraapjes gebruiken. Pickles combineren ook goed met vleeswaren als borrelhapje.