Frisse soep van vogelmuur

Frisse soep van vogelmuur

Ingrediënten:
4 lenteuitjes, in dunne plakjes gesneden
2 kraailookscheuten, in dunne plakjes gesneden
400 gram vogelmuurtopjes, dus zonder de stengels
1 gepofte kliswortel of pastinaak. Bij gebrek daaraan 1 grote aardappel in kleine blokjes
1/2 liter groente- of kippenbouillon
3 dl slagroom
50 gram gehakte veldzuring
zout en peper naar smaak

Werkwijze:
– Als je een kliswortel hebt uitgegraven of pastinaak hebt weten te scoren, kun je deze naar grootte een half uur of 45 minuten poffen in de oven.
– Doe de wortel wel in aluminiumfolie. Bij gebrek aan een wilde wortel neem je een aardappel.
– Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de look en aardappel 10 minuten mee.
– Draai het vuur uit en voeg dan pas de vogelmuur toe, laat niet meer koken!
– Pureer alles tot een gladde massa en voeg op het allerlaatst de room toe.
– Breng op smaak met peper en zout en gehakte zuring.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2014-06 Tekst: Edwin Florès