Fruitige kleurtjes

“Probeer dit ook eens in roomijs, yoghurt, smoothies of zelfs cake- en koekjesdeeg
FRUITIGE KLEURTJES

Wat kan het toch heerlijk zijn om in je eigen tuin of op balkon te genieten van een kopje koffie of thee. Om de opkomende lentekleuren van je tuin te onderstrepen is het leuk om wat kleurrijke gebakjes te serveren. Gelukkig is het niet nodig om daarvoor speciale voedsel-kleurstoffen in huis te hebben. Het is namelijk heel gemakkelijk om met planten, groenten en fruit je eigen natuurlijke kleurstoffen te maken. Je kunt dit toepassen op zowel zoete als hartige recepten.

Wij gaven de slagroom een paar mooie tinten, om later daarmee onze cupcakes te versieren. Probeer dit ook eens in roomijs, yoghurt, smoothies of zelfs cake- en koekjesdeeg.

 

Recept voor ongeveer 1/2 kop kleurstof:

  1. Pureer een van de onderstaande rauwe vruchten in een blender of keukenmachine tot je een gladde puree overhoudt.
  2. Druk de puree door een fijne zeef om de pitjes en vezels eruit te halen. Wat je overhoudt, gebruik je als kleurstof.
  3. Voeg langzaam de kleurstof toe aan jouw recept tot de kleur naar je zin is.

 

Kleuren en maten:

Roze – 2 koppen aardbeien, frambozen of bietjes (deze zijn rauw veel zoeter dan gekookt)
Paars – 1 kop bramen
Blauw – 1 kop bosbessen
Geel – 2 à 3 koppen mangostukjes
Groen – 1 kop kiwi plus 2 koppen spinazie (blend de spinazie van tevoren met ongeveer 1/2 kop water)

Stadstuinieren 2015-02 Tekst: Natassia Doets