Geroosterde tomaten - Stadstuinieren
recept

Geroosterde tomaten

Recept: Geroosterde tomaten

Tomaten kun je op allerlei manieren toepassen in de keuken. In tegenstelling tot de meeste groenten verliezen tomaten hun voedingsstoffen niet tijdens het verhitten. Integendeel: de voedingsstoffen komen juist beter vrij en bevatten veel gezonde antioxidanten!
Ik heb de tomaten deze keer langzaam geroosterd. Heel makkelijk en ontzettend lekker!

Ingredienten:

  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Knoflookteentjes
  • Vloeibare honing
  • Zeezout
  • Oregano
  • Versgemalen peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Vul een schaal met gehalveerde tomaten (met de snijkant naar boven) en een paar knoflooktenen of dun gesneden knoflook.
Besprenkel het geheel daarna met olijfolie en vloeibare honing en strooi er wat zeezout, oregano en versgemalen peper over.
Zet de schaal in de oven en laat alles pruttelen tot de tomaten rimpelig worden. Hoe lang dit duurt hangt af van de grote van de tomaten. Bij mij duurde het ongeveer 2 uur.
Serveer de tomaten direct (bij linzen of door salades bijvoorbeeld),
of laat ze afkoelen doe ze in een pot en voeg wat extra olijfolie toe. Bewaar in de koelkast.

Meer inspiratie:

Groene portretten: Tomaten
Zomerse groenten met Polenta en tomatenthee
Passie voor tomaten
Wintertomaten

Stadstuinieren 2014-04 – Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close