Recept: Griesmeel met blauw maanzaad

De zaden worden vooral gebruikt om op gebak te strooien. Zoete, zachte en hartige broodjes en koeken worden voor het rijzen in de zaden gedrukt en gaan zo in de oven. Je kunt ze ook gewoon tijdens het kneden of mengen toevoegen aan je cake- of koekjesdeeg.

Recept: Griesmeel met blauw maanzaad

Dit heb je nodig:

  • 1 liter amandelmelk
  • 100 maïs- of rijstgriesmeel
  • 2 eetlepels agavestroop
  • 1 eetlepel blauw maanzaad
  • Blauwe bessen en citroenmelisse

Zo maak je het:

Breng de amandelmelk met de agavestroop en het maanzaad zachtjes aan de kook en voeg al roerend het griesmeel toe. Laat enkele minuten koken en daarna een beetje afkoelen.
Spoel een puddingvorm met koud water om en giet hierin het griesmeelmengsel.
Laat helemaal afkoelen, keer de vorm op een bord om en serveer de pudding met blauwe bessen, citroenmelisse en nog een beetje maanzaad bovenop.

Stadstuinieren 2017-04  Tekst en fotografie: Peter Bauwens