Recept: Hartige taart met uien

Recept: Hartige taart met uien

Hartige taart is een leuk gerecht om verschillende soorten uien in te verwerken. 

 

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • verse tijm naar smaak
  • een snufje zout
  • 1 ei
  • 600 gram uien 
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 4 eetlepels rode balsamico azijn 
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • geitenkaas 

Zo maak je hartige taart met uien:

Kneed de bloem, met de boter, tijmblaadjes, een snufje zout, het ei en een eetlepel water tot een soepele bal.

Leg het deeg daarna 15 tot 30 minuten in de koelkast legt.

Voor de vulling fruit je de uien met de olijfolie,  rode balsamico azijn en bruine suiker tot de uien zacht zijn en de suiker is gesmolten.

Bekleed daarna een ingevette bakvorm met het deeg, prik  er met een vork wat gaatjes in en laat dit in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten voorbakken (liefst met iets zwaars erop tegen het bollen van het deeg, bakpapier met daarop bonen bijvoorbeeld).

Vul de bodem met het uienmengsel en het nog zo’n 20 tot 30 minuten in de oven. 

Eventueel kun je nog een beetje geitenkaas er je hartige taart met uien kruimelen; klaar!

Stadstuinieren 2014-06 – Tekst en fotografie: Stella Faber